NL

EN

DE

Witec naar de Champions League

Afgelopen week was het management van VDL ETG Almelo bij Witec op bezoek om Witec te feliciteren met het bereiken van de Champions League voor ultra precies en rein produceren. Wereldwijd is Witec één van de bedrijven die hiervoor geselecteerd is door VDL ETG Almelo na een validatieproces van meer dan 24 maanden. Raimon Warta, directeur en mede-eigenaar van Witec zegt hierover “het is een fantastische prestatie die de regio ongekende mogelijkheden voor nieuwe werkgelegenheid biedt”.

Binnen de semiconductor- en de optische industrie wordt in nanometers gewerkt. Dit zijn miljoensten van een millimeter. Die nauwkeurigheid is nodig om steeds kleinere en snellere computerchips te kunnen maken, waar wereldwijd veel vraag naar is. Wij als mens gebruiken iedere dag deze micro chips met steeds meer mogelijkheden in een steeds kleiner chips.

Naast de extreem hoge precisie waaraan de onderdelen voor dit soort machines en apparaten moeten voldoen, is reinheid van deze componenten essentieel. Eén enkel koolstofmolecuul op een onderdeel van Witec kan ervoor zorgen dat de kostbare machines en apparaten binnen de kortste keren niet meer goed werken. En dat geldt niet alleen voor koolstof, maar voor nog meer dan tien andere moleculen die ook niet op de onderdelen voor mogen komen.

Het is Witec gelukt om dit voor elkaar te krijgen door een team dat meer dan 2 jaar onderzoek heeft gedaan en door een investering van vele miljoenen te doen. Voor VDL ETG Almelo was dit reden genoeg om het gehele bedrijf op gebak te trakteren en er een fotomoment van te maken. Maar, zo zegt Warta: “Het echte werk gaat nu pas beginnen. We hebben veel nieuwe mensen nodig die van nauwkeurig en schoon werken houden. We hopen die mensen in de regio te vinden”.

Iets voor jou? Stuur je CV naar vacatures@witec.nl of neem contact met ons op voor meer informatie.

Witec en VDL
Naar boven