NL

EN

DE

Nieuw meerderheidsbelang door Gimv Smart Industries ondersteunt onze groeiambities.

Graag willen wij u op de hoogte brengen van het positieve nieuws dat Gimv Smart Industries een meerderheidsbelang heeft verworven in Witec.

Als snelgroeiende ontwikkelaar en producent van hoogwaardige precisie- en hightech onderdelen en systemen voor toonaangevende OEM-klanten, zijn we verheugd met de financiële slagkracht die de samenwerking met Gimv biedt. Dit stelt ons in staat om verder te groeien en onze klanten te helpen hun strategische doelen te bereiken.

Het huidige managementteam behoudt een aanzienlijk minderheidsbelang en zal gesteund worden door de expertise en focus van Gimv Smart Industries om onze groeiambities na te streven.

Witec, is sinds de management buy-out door Eric Vos (CEO) en Raimon Warta (CTO/CCO) in 2010 getransformeerd van een metaalbewerkingsbedrijf naar een volwaardige 'contract design manufacturer' voor innovatieve en hoogtechnologische precisieonderdelen en (sub)systemen.

Raimon Warta is blij met de samenwerking met Gimv als beursgenoteerde investeerder met een focus op de lange termijn. Hij benadrukt dat Gimv een solide partner is die het fundament van Witec verder verstevigt, waardoor het bedrijf kan blijven investeren in het uitbreiden van haar productiecapaciteiten en duurzaam kan meegroeien met haar klanten.

Warta is positief over de benadering van Gimv met een focus op langere termijn waarde creatie en het aangaan van een echt 'partnership', omdat dit goed aansluit bij de eigen klantbenadering en de samenwerking die Witec met haar klanten heeft.

Boris Wirtz, Partner Gimv Smart Industries, is onder de indruk van de transitie die Witec heeft doorgemaakt tot een contract design manufacturer die veel toegevoegde waarde levert. Witec is volgens Wirtz goed gepositioneerd om in te spelen op groeimogelijkheden bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Gimv zal het managementteam van Witec ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities en de verdere uitbouw en professionalisering van de organisatie.

Witec's CEO, Eric Vos, is optimistisch over de toekomst van Witec en haar sterke groeiverwachting bij bestaande klanten en nieuwe klanten. Hij is ervan overtuigd dat Witec, als volwaardige contract design manufacturing partner voor haar klanten, kan blijven groeien in omvang en de toegevoegde waarde van haar dienstverlening.

Met de steun van Gimv kan het huidige managementteam van Witec, dat een significant minderheidsbelang behoudt, haar groeiambities verder nastreven. Zowel Gimv Smart Industries als het managementteam zijn ervan overtuigd dat Witec goed gepositioneerd is om in te spelen op groeimogelijkheden bij zowel bestaande als nieuwe klanten.

Witec zal de verdere uitbouw en professionalisering van haar organisatie doorzetten om haar klanten te blijven ondersteunen in het realiseren van hun potentieel.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het persbericht op de website van Gimv: gimv.com/nl/news/gimv-smart-industries-investeert-witec...


Naar boven