Witec Fijnmechanische Techniek BV

Persberichten

Witec realiseert doorstart Schramifa Machinefabriek

Datum: 7-01-2011

Behoud van 25 arbeidsplaatsen. Witec Fijnmechanische Techniek BV uit Ter Apel heeft de activiteiten van het failliete Machinefabriek Schramifa te Stadskanaal overgenomen. Met de overname zijn 25 arbeidsplaatsen in de noordelijke metaalindustrie behouden gebleven. Schramifa gaat als zelfstandig bedrijf verder op de huidige locatie aan de Klompenmaker in Stadskanaal. Volgens Eric Vos en Raimon Warta, de directie van Witec, past de overname in de groeistrategie van Witec die door de overname haar vooraanstaande positie in de toelevermarkt verder kan uitbouwen. De nieuwe eigenaren zijn erg content met het feit dat zij de heer Bert de Graaf, voorlaatste eigenaar van Schramifa, bereid hebben gevonden de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich te nemen.

Witec biedt totaaloplossingen op het gebied van engineering, protobouw en clean room montage van hoogwaardige modules en complete systemen. Witec is voornamelijk actief in de high tech markten zoals onder andere de halfgeleiderindustrie, de medische industrie en de meet en regel industrie. Schramifa is een all‐round toeleverancier van draai en freeswerk en is actief in uiteenlopende markten zoals onder andere de machine‐ en apparatenbouw, off shore en de automotive. Schramifa is sterk in hogere middensegment van zowel productafmetingen als seriegroottes en is daarmee een belangrijke aanvulling op het assortiment van Witec. Directeur Eric Vos: "We hadden natuurlijk kunnen investeren in nieuwe machines, maar door de overname van Schramifa krijgen we er ook ervaren vakmensen en nieuwe klanten bij". Het risicoprofiel van de onderneming is verbeterd door een betere spreiding in markten en klanten, meer flexibiliteit door een personeelspool van totaal 50 medewerkers en de uitbreiding met geautomatiseerde productiecellen.

Nieuwe kansen Samenvoeging van de ondernemingen heeft positieve effecten op meerdere terreinen, zegt Eric Vos: "Naast de schaalvoordelen kunnen we gebruik maken van elkaars aanvullende productiemogelijkheden." De bij Witec gangbare moderne geautomatiseerde productievoorbereiding en planning zal ook bij Schramifa worden geïntroduceerd. In combinatie met het aanwezige vakmanschap is dit een goede basis voor verdere groei. Sterke kant van Witec is dat het bedrijf naast de moderne productie methoden ook een heldere visie heeft over het opleiden van jonge mensen en het bijscholen van bestaande medewerkers. "We zien dat de industriële speelveld veranderd, de moderne metaalindustrie is erg veelzijdig en vraagt meer dan vroeger gespecialiseerde en gemotiveerde medewerkers.

" Omdat het nieuwe bedrijf tevens meer carrièrekansen en ontplooiingsmogelijkheden biedt voor medewerkers, verwacht Witec in de huidige arbeidsmarkt gemakkelijker personeel aan te kunnen trekken en te behouden.

Download PDF Download Persbericht

Witec Fijnmechanische Techniek BV | Mercuriusweg 4 | 9561 AL | Ter Apel | Tel +31(0)599 58 80 10 | info@witec.nl