Witec Fijnmechanische Techniek BV

Actueel

Witec gaat voor groot en nauwkeurig!

Datum: 05-05-2017
Horizontale krachtpatser Matsuura H.Plus-630 1000x1000x900 met 700nm!
Horizontale krachtpatser Matsuura H.Plus-630 1000x1000x900 met 700nm!

Witec wordt door zijn professionaliteit steeds meer gevraagd op verschillende marktsegmenten. Door de grote vraag naar grotere producten hebben wij besloten om ook op dit segment te investeren. De productiecel wordt week 26 verwacht om op te nemen in onze reeds fantastische machinepark!

Machine specificaties

 • Verplaatsing X,Y,Z: 1050/920/990 mm
 • Verplaatsing B: 360 graden
 • Werkoppervlak : 630 x 630 mm
 • Tafelbelasting: 1200 kg
 • Snel verstelling X,Y,Z: 60 m/min
 • Snel verstelling B: 75 min-1
 • Spilsnelheid: 10000 omw/min
 • Gereedschap wisselaar: 90 stuks BT 50
 • Wisseltijd gereedschap: 2 seconden
 • 70 bar koelmiddel door het gereedschap, Knoll systeem KF400-1800
 • 2 pallet wisselaar
 • NC: Matsuura G-Tech 31i

Witec investeert in volledig automatische productiecel voor custom made implantaten!

Datum: 01-05-2017
De Matsuura MX330 met 10 pallet belading.
De Matsuura MX330 met 10 pallet belading.

Witec Medical is groeiende en de vraag naar “custom made” titanium implantaten wordt steeds groter. Witec Medical heeft geïnvesteerd in een volledig automatische cel, waar we vanuit de CT scan de op maat geconstrueerde implantaten in zeer korte tijd manloos kunnen leveren aan ziekenhuizen. De machine wordt 8 mei verwacht en de volledige implantaat productie zal 1 Juni worden uitgebreid.

Machine specificaties

 • Verplaatsing X,Y,Z: 435/465/560 mm
 • Verplaatsing A,C: -125 ~ +10 / 360 graden
 • Werkoppervlak : Ø350 x H300 mm
 • Tafelbelasting: 80 kg
 • Snel verstelling X,Y,Z: 40 m/min
 • Snel verstelling A,C: 17/33 min-1
 • Spilsnelheid: 15000 omw/min
 • Gereedschap wisselaar: 90 stuks JIS BT 40
 • Product pallets: 10 stuks Capto C6 pallet systeem
 • Wisseltijd gereedschap: 1.1 seconden
 • NC: Matsuura G-Tech 31i touch screen control

Manurhin K'MX 413 versterkt draaiafdeling Witec

Datum: 05-06-2015

Met de komst van de Manurhin K'MX 413 breidt Witec haar mogelijkheden uit op het gebied van langdraaien van kleine onderdelen. Deze machine, die volgens het “Swiss turning” principe werkt, is vooral gericht op het vervaardigen van eenvoudige tot semi-complexe draai- delen met een diameter tot maximaal Ø16mm.

Kenmerkend voor de Manurhin K'MX 413 zijn de toegankelijke bediening, hoge precisie en de mogelijkheid zeer snelle productietijden te kunnen realiseren. Dit stelt Witec in staat om middelgrote tot grote series tegen gunstige tarieven aan te kunnen bieden. De machine is met “Full- options” uitgerust inclusief hogedruk systeem en is operationeel vanaf week 26, 2015.

Manurhin K'MX 413 versterkt draaiafdeling Witec
 

Succesvolle Hannover Messe voor Witec


 

Educatie

Film Botss Final
Film Botss Final
 
 

Beurs Hannover Messe

Van 7 april 2014 t/m 11 april 2014 neemt Witec BV deel aan de beurs op de Hannover Messe. Daarbij bent u van harte welkom voor een bezoek aan onze stand Hal 4 stand C22. Om de beurs te bezoeken kunt u voor een gratis ticket contact met ons opnemen. Alle informatie over Hannover Messe beurs kunt u vinden op: www.hannovermesse.de

Graag tot ziens bij Witec FMT op de Hannover Messe! 

Artikel in Link

Klik op de afbeelding om de pdf (Duits) te downloaden


 

Witec Best Performance Supplier 2013 door VDL ETG.

Datum: 16-10-2013

Witec Fijnmechanische Techniek BV heeft begin oktober de award van Best Performance Supplier 2013 mogen ontvangen van VDL ETG. Door intensieve samenwerking tussen Witec FMT en VDL ETG zijn nieuwe logistieke systemen geautomatiseerd. Tijdens dit continue proces ligt de focus op QLTC (Quality / Logistics / Technology / Costs). Dit heeft ertoe geleid dat de gehele logistieke stroom efficiënter wordt uitgevoerd, waardoor we gezamenlijk winst hebben kunnen realiseren.

Met deze integrale professionalisering stelt Witec hun partners in staat om professioneel te acteren in de supply chain.

Wij willen ons personeel en VDL ETG bedanken voor deze gezamenlijke prestatie.


 

Vrijgave Ultra Clean Vacuum- / High impact Parts- productie

Datum: 03-09-2012

Witec is geauditeerd en vrijgegeven voor UCV productie, gecombineerd met High Impact Parts. Witec werkt dan ook mee aan zeer nauwkeurige projecten, waarin onze opdrachtgevers zich begeven aan de top van de High-Tech markt. De optische- en semicon industrie hebben Witec dan ook afgelopen jaar opgeleid voor High- impact Parts- productie gecombineerd met UCV productie. Onze medewerkers en engineers zijn dan ook opgeleid en vrijgegeven d.m.v. diverse audits door onze samenwerkingspartners. Deze markt zal aankomende jaren zeer sterk groeien. De High – Tech verspaning- en modulebouw zullen naar verwachting dan ook sterk groeien binnen Witec.


 

Witec plaatst twee nieuwe bewerkingscentra

Datum: 11-08-2012Haas micron SS (SuperSpeed)
In deze bewerkingsunit heeft Witec geïnvesteerd wegens verwachte groei in de verpakkingsindustrie. De machine is uitermate geschikt voor aluminium verspaning, gezien de hoge snelheden die kunnen worden gehaald met deze SuperSpeed optie. We hebben een bereik van 1016x750x450.

Mori Seiki NLX-2500SY/700
In dit bewerkingscentrum heeft Witec geïnvesteerd voor seriematige en enkelstuks bewerking. Hoge nauwkeurigheden kunnen worden gehaald op Titanium/Duplex en overige moeilijk te bewerken materialen. Overnamespindel, met aangedreven gereedschappen, maakt het mogelijk zeer complexe producten te vervaardigen tegen een zeer interessante kostprijs. Met de Y-as mogelijkheid hebben we een freesbereik van 55mm, waar we nauwkeurige freesbewerkingen op onze producten kunnen aanbrengen. De machine heeft een doorlaat van rond 80mm, waardoor we seriematig werk kunnen verspanen.

 

Witec investeert in nieuwe machines.

Datum: 14-07-2012

De productiecapaciteit van Witec en Schramifa wordt wederom met een nieuwe CNC draai en frees bewerking machine uitgebreid. Eind augustus worden de nieuwe machines opgeleverd.

 

Witec Investeert in Luchtbehandelingssysteem.

Datum: 09-07-2012

Eind juni is het nieuwe luchtbehandelingssysteem en klimaatbeheerssysteem opgeleverd. In de productieruimte op onze locatie in Ter Apel kan nu met een constante temperatuur gewerkt worden. Om ook de arbeidsomstandigheden te verbeteren zuivert het nieuwe systeem de lucht constant.

 

Witec investeert in productieruimte inductieve componenten en schone montage.

Datum: 17-06-2012

Om aan de toekomstige marktvraag te kunnen voldoen van metaaldelen gecombineerd met Inductieve Componenten hebben wij besloten te investeren in een Wikkelmachine, een Voltech en overige benodigde productiemiddelen waaronder hars gietmiddelen om Inductieve componenten te kunnen blijven ontwikkelen en produceren. Op dit moment wordt 20% van een bestaand product door onze eigen afdeling geproduceerd. Eind 2012 zal het productenprogramma uitgebreid worden.


 

Witec start productie DRYMER.

Datum: 23-04-2012

Na een jaar ontwikkeling en testen is het dan zo ver. De productie ruimte is ingericht en de eerste 5 Drymers worden geproduceerd en zullen eind juni 2012 de weg op gaan. Het eindresultaat is dan ook een fantastisch product, waar veel van wordt verwacht. Zie www.Drymer.nl.

 

Witec investeert in uitbreiding engineeringsteam.

Datum: 11-04-2012

Oude kennis in een nieuw jasje. Jan Mulder werkt momenteel samen met Witec aan meerdere projecten. Jan Mulder zijn kennis m.b.t inductieve componenten is combinatie met modulebouw is voor Witec een spin of in de markt. Witec zal Jan zijn kennis verbreden en inzetten voor onze klanten.

Engineeringsteam:
Raimon Warta Fijnmechanische en Inductieve Componenten
Bernard Winkel Fijnmechanische en Inductieve Componenten
Jan Mulder Inductieve Componenten
Henry Keizer Elektronica en Montage componenten
Wesley Bonder Constructeur/Magnetica
Berend Wijpkema Tekenaar/Constructeur
Tonny Manning Tekenaar/Programmeur

 

Witec investeert in het automatiseren van meet data.

Datum: 19-03-2012

Witec heeft geïnvesteerd in software die automatisch meetformulieren produceert aan de hand van de verkregen data van opdrachtgevers. De meet data kan nu digitaal verstrekt worden aan de werkplaats waardoor online registratie ontstaat van alle tussentijdse metingen.

 

Witec investeert in een eigen Passiveer productielijn.

Datum: 05-03-2012

Witec heeft geïnvesteerd in het Passiveren van producten. Om doorlooptijd verkorting te realiseren en kwaliteit te kunnen leveren. De lijn zal de komende tijd getest en opgeleverd worden. Naar verwachting zal de productie 1 mei starten. Totale investering benodigde productiemiddelen en opleiding personeel € 25.000,-

 

Viering 25 jarig jubileum

Datum: 22-02-2012

Om het 25 jarig jubileum van Witec te vieren zijn we met z’n allen een lang weekend op reis gegaan naar Willingen. Samen genieten van de zon, sneeuw, skiën en snowboarden.

 

Witec heeft order JAXA Project Japan binnengehaald.

Datum: 14-02-2012

Witec heeft de opdracht binnen gehaald om mee te werken aan het Jaxa project. Een satelliet die in 2014 in de ruimte wordt gelanceerd. Naar verwachting zal de onderdelen fabricage in April 2012 gereed zijn.

 

Witec investeert in uitbreiding Cleanroom.

Datum: 05-02-2012

Witec heeft door vragen uit de markt (ASML UCV / Clean room /Medisch) om delen samen te bouwen onder schone omstandigheden haar clean room vergroot. De vraag wordt steeds schoner en reiner te monteren en te verpakken. De montageruimte is uitgerust met nieuwe tafels en hulpgereedschappen. Overdruk gecombineerd met de down flow kasten zorgen voor een klasse ver binnen de klasse 10.000 .De medische markt heeft reeds laten weten geïnteresseerd te zijn om meer gebruik te maken in de toekomst van deze faciliteiten. Interne reinigingseisen zijn opgesteld in nauw overleg met TNO. Totale investering inclusief benodigde aanpassing pand € 75.000,-

 

Witec investeert in Lean produceren.

Datum: 26-01-2012

Witec is een samenwerkingsverband aangegaan met Act on Impact . Witec zal zijn Lean productie verder gaan opstarten, en structuren zoals o.a. FMEA / QLTC / FAI gaan inzetten op alle bedrijfsprocessen in het bedrijf.

 

Ultra clean Vacuüm lijn.

Datum: 20-01-2012

Witec is geauditeerd en vrijgegeven voor UCV productie. De productie is momenteel opgestart en wordt ieder maand uitgebreid.

 

Nieuwe indeling magazijn.

Datum: 17-01-2012

Witec heeft zijn magazijn nieuw ingericht. Met name gericht op stofvrije opslag i.v.m. toekomstige UCV productie.
 

Witec investeert in nieuw ERP Systeem MKG.

Datum: 12-01-2012

Witec heeft een stap voorwaarts gemaakt op het gebied van logistieke systemen. Planningen/For cast en digitaliseren is vooruitzien. Witec gebruikt toolsystemen die aansluiten bij de planningen waardoor we kostenbesparingen kunnen doorvoeren over de gehele bedrijfsvoering. Snellere interactie met klanten, online plansystemen die continu in contact staan met onze nieuwe terminals bij ieder deelproces in ons bedrijf. Totale investering hard en software bedragen 70.000,- euro.

 

Witec investeert in nauwkeurige 5 assige bewerkingscentrum.

Datum: 03-01-2012

De wereldvraag veranderd razendsnel: Steeds nauwkeuriger, schonere, producten geproduceerd in kleinere series met kortere doorlooptijden. Om aan de vragen uit onze markten te kunnen blijven voldoen is er geïnvesteerd in een nauwkeurige 5 assige bewerkingscentrum.

De mogelijkheden om verschillende materialen waaronder titanium/wolfram/tantaal in combinatie met nauwkeurigheden 5 assig 0.004mm te kunnen bewerken, heeft Witec over de streep getrokken. Overige technische informatie bewerkingscentrum: 80 Bar interne koeling / slag 1200 x 850 x 350 mm / 186 gereedschappen HSK 63 / reinigingsmodule voor UCV clean Lines en een beladingsrobot met 65 pallets van diverse afmetingen. De machine wordt ingezet voor kleine series, waar nauwkeurigheid en stabiliteit wordt gevraagd. Totale investering bedraag 750.000 euro.

 

Witec genomineerd voor Groninger Ondernemingsprijs 2011

Datum: 07-09-2011

Op dinsdag 6 september jl. maakte de jury de namen van de drie genomineerde bedrijven bekend voor de Groninger Ondernemingsprijs.

Witec genomineerd voor Groninger Ondernemingsprijs 2011

Groninger Ondernemingsprijs 2011

Op donderdag 29 september wordt voor de 14e keer de Groninger Ondernemingsprijs uitgereikt. De uitreiking vindt plaats in Martiniplaza en wordt live uitgezonden door TV Noord. De Commissaris van de Koningin Max van den Berg reikt de prijs uit. De uitreiking wordt georganiseerd door de stichting Groninger Ondernemingsprijs.

 

25-jarig jubileum Witec Fijnmechanische Techniek BV

Datum: 05-09-2011

Vanaf de oprichting in 1986 is Witec uitgegroeid tot de Witec Groep die met circa 55 medewerkers op drie verschillende vestigingen een jaaromzet van circa 7 miljoen euro realiseert.

Binnenkort zullen wij dit jubileum met personeel en relaties vieren. Het jubileum gebruiken wij ook om ons nieuwe logo te presenteren 

Witec Fijnmechanische techniek breidt uit in High-Tech productie.

Datum: 01-03-2011

Productiemaatschappij Witec heeft de productiefaciliteiten van het Zwitserse bedrijf Mirad Microwave overgenomen. Mirad is een ontwikkelingscentrum voor ruimtevaarttechnologie die zich in de toekomst meer gaat bezighouden met engineering ontwikkeling en design. De onderdelen voor de proto's en nul series worden extern uitbesteed.

Het betreft twee 5 assige bewerkingscentra's van machinebouwer Fehlmann. Door deze overname kan Witec zich verder ontwikkelen in uiterst nauwkeurige freesmogelijkheden. Hiervoor heeft Witec een nieuwe onderneming opgericht Witec Engineering. In dit nieuwe bedrijfsonderdeel kunnen wij uiterst nauwkeurige proto's en nul series produceren met een sterk gereduceerde doorlooptijd van gemiddeld 2 tot 4 weken.

Witec zal zich steeds meer specialiseren in High-Tech markt waar precisieverspaning & high-Tech Montage hoog in het vaandel zal staan.

Witec zal zijn positie in de markt verstevigen door meer kennisspeler te worden in de verschillende productmarktcombinaties.

De productielijnen zullen naar verwachting 1 april 2011 geheel geïmplementeerd zijn.

mirad

 

Witec Fijnmechanische Techniek BV | Ambachtstraat 17 | 9502 ER | Stadskanaal | Tel +31(0)599 58 80 10 | info@witec.nl